Hlavní novinky #3

„Salve!“

Prázdniny skončili a blíží se podzim. Určitě se ptáte, jak to, že jsme ještě nezačali slibované testy a proč bylo tak dlouho ticho po pěšině – bohužel, pracovní a osobní povinnosti nečekaně velmi zatížili naše časové možnosti a tak jsme museli tempo příprav na testy o hodně zvolnit. Naše plány, prezentované ve skupině Emperors – vývoj & testy stále platí, nicméně v časovém horizontu jsou odklady nevyhnutelné.

Máme však i lepší zprávy! Právě finišujeme k první várce tisku všech 100 unikátních herních karet a v těsném závěsu se přidá i aktualizovaná herní mapa.

Představení císařů

V základní hře se nachází celkem 8 hratelných císařů, přičemž zatím jsme odhalili 4 z nich, včetně základních informací o jejich vládě a životě. Ještě jste se nepodívali? Pak to můžete právě teď napravit.

CLAUDIUS
klikni pro více info
MARCUS AURELIUS
klikni pro více info
CAESAR
klikni pro více info
AUGUSTUS
klikni pro více info

Tip na diskuzi

Na stránce projektu se v komentářích u Caesara zmínil Pavel Karvinský o nadsazenosti velikosti vojsk ve starověku v římských zdrojích. Rozběhla se tam zajímavá diskuze, která následně pokračovala na nově vznikajícím fóru věnujícímu se historii od pazourku ke střelnému prachu heorot.cz. Neváhejte se do debaty také zapojit!

A trocha toho čtení

Tématice nejen Říma se věnujeme i ve volném čase a rádi se s vámi sem tam podělíme i o věci, které s hrou zdánlivě nesouvisí, ale mohly by vás zaujmout. Nedávno tak Jaroslav sdílel tip na knihu od autora Simona Scarrowa.

„Krátké shrnutí: britský učitel se specializací zejména na římské dějiny a autor napínavých vojenských příběhů odehrávajících se v minulosti, narozen v Nigérii roku 1962 a nyní žijící v Norfolku.

Proslavil se sérií románů o římských legionářích Macronovi a Catonovi; v češtině letos nejnovější Římská krev. Nepsal však vždy sám. Spolu s T. J. Andrewsem napsal také legionářské příběhy Aréna a Invaze.

A právě Invazi, sledující příběh optiona Figula z Druhé legie během římských bojů v Británii, vám nyní vřele doporučuji! Kniha je poutavá, neztrácí tempo a leckdy vás bude i mrazit – ať už detailností popisu boje, nebo náhlými zvraty, o které není nouze.

Závěrem

Shrnutí základních prvků hry najdete v sekci O deskové hře.

Máme před sebou ještě dlouhou cestu, budeme ovšem rádi, pokud se po ní vydáte s námi. V současné chvíli pracujeme na Emperors již něco málo přes rok. Kořeny celé hry pak lze hledat až 6 let nazpět.

Jestliže se vám projekt líbí, řekněte o něm přátelům, sdílejte a nebojte se ani ptát a komentovat. Rádi všechny dotazy zodpovíme.

Děkujeme vám za pochopení, trpělivost a vaší přízeň! 🖤

Líbil se vám článek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *