Hlavní novinky #2 – Císaři, testy a další

„Salve!“

Doufáme, že si užíváte prázdnin a mezitím přinášíme další malý náhled do vývoje. Jako vždy naše plány komplikují studijní i osobní záležitosti, avšak stále se jedná o projekt tvořený v našem volném čase a proto předem děkujeme za trpělivost a shovívavost.

Testy… budou!

V současné chvíli dokončujeme předtiskové přípravy a počítáme, že do konce července budeme mít připravené dva sety testovacích her, se kterými budeme během srpna, září a října veřejně testovat. Jak jsme slíbili, zavítáme i do ostatních měst, kromě Prahy, jako je třeba Tábor, České Budějovice, nebo Brno.

V první fázi budeme domlouvat testy s konkrétními lidmi – zájemci -, kteří se nám ozvali již na jaře do zpráv. Pokud také máte zájem se plánovaně setkat v užší skupině, můžete nám též napsat, avšak pro tyto účely jsme se rozhodli primárně založit facebookovou skupinu Emperors – vývoj & testy. Neváhejte se do ní přidat a ptát se nás, nebo se domlouvat!

V druhé fázi budeme navštěvovat deskoherny, či tématické akce, dle časových možností.

Žetony a figurky

Konečně jsme měli možnost vyzkoušet i žetony/figurky, avšak kvůli tomu, že jsme nenašli vhodné velikosti a provedení, tak pravděpodobně dojde na vlastní návrh a výrobu díky 3D tisku (zejména co se týče podstav pro standardy). Nevíme, zda tuto fázi budeme stíhat, ale věříme, že to vyjde.

Test žetonů a stojánků.

Císaři v novém kabátě

Největší obměnou, opět, prošel styl ilustrací a celkově grafiky. Jsme přesvědčeni, že minimálně pro testy se jedná o poslední větší rozhodnutí, které o něco zpomalilo vývoj prototypu – stálo to však za to. Lamka art přesedlala na tablet a je to znát. Již v prvních testech se tak setkáte s vyobrazením prvních čtyř císařů, nyní jsou rozpracováni tři.

Upozorňujeme, že se stále jedná o vývoj a ilustrace nejsou konečné! Během srpna pak dojde řada i na digitální zpracování lemu karet. Tyto změny a úpravy se budou promítat do herních komponent průběžně. Stále je však nutné myslet na to, že aktuálně půjde primárně o zkoušku herních mechanik.

Náhled na nové císaře. Všimnout si můžete nového panelu Důvěry na levé straně karty.

Závěrem

Shrnutí základních prvků hry najdete v sekci O deskové hře.

Máme před sebou ještě dlouhou cestu, budeme ovšem rádi, pokud se po ní vydáte s námi. V současné chvíli pracujeme na Emperors již něco málo přes rok. Kořeny celé hry pak lze hledat až 6 let nazpět.

Jestliže se vám projekt líbí, řekněte o něm přátelům, sdílejte a nebojte se ani ptát a komentovat. Rádi všechny dotazy zodpovíme.

Předem děkujeme za podporu!

Líbil se vám článek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *