Hlavní novinky #1

„Ave, caesar imperator, morituri te salutant“

Vítejte na novém webu projektu Emperors – strategické stolní hry, ve které se utkají největší osobnosti starověkého Říma v boji o trůn.

Od posledních aktualizací na Facebooku uběhla již nějaká doba, přičemž na publikování nových informací nezbývalo tolik času. To se však nyní mění – budeme vás průběžně informovat o celém vývoji; jakmile se něco šustne, dozvíte se o tom zde.

Přípravy na první veřejné testy

Současný plán počítá se zahájením veřejných testů v červnu tohoto roku. V rámci toho jsme se pustili do přípravy lepšího herního materiálu (karet a herní mapy), pořídili nové dřevěné žetony – správce provincií – a podstavce pro legie (abychom pořád nemuseli vykrádat panáčky z Carcassonne) a do publikovatelné verze zpracováváme i první verzi pravidel.

Již třetí facelift hracích karet.

Hotové karty budeme průběžně zveřejňovat, stejně jako sem později umístíme hotová pravidla, aby bylo možné je dostatečně nastudovat ještě před testy.

V současné chvíli počítáme s testováním primárně v Praze, Brně a Českých Budějovicích.

Nový člen týmu

Do vývoje také tímto vítáme novou členku týmu – grafičku, která bude vystupovat pod uměleckým pseudonymem Lamka art. Ilustrace a celkový design tak dozná řady změn (včetně již hotového), avšak věříme, že k lepšímu.

Pro lepší představu přikládáme zkušební kresbu karty Rozbouřené moře. Z důvodu chyby v typu lodi, patřící samozřejmě do zcela jiného století (pochybení ve včasné komunikaci), bude předělána, ale jako náznak nového směru jistě bohatě postačí. Těšíme se na spolupráci!

© Lamka art
Zkušební náhled

Zajímá nás

Několikrát jsme na své facebookové stránce publikovali příspěvky s hashtagem HistorickýFlashback, týkající se skutečných událostí, či zajímavostí spojených se starověkým Římem.

Napište nám, zda vám takové informace přijdou zajímavé, nebo zda je máme zcela vynechat.

Závěrem

Shrnutí základních prvků hry najdete v sekci O deskové hře.

Máme před sebou ještě dlouhou cestu, budeme ovšem rádi, pokud se po ní vydáte s námi. V současné chvíli pracujeme na Emperors již něco málo přes rok. Kořeny celé hry pak lze hledat až 6 let nazpět.

Jestliže se vám projekt líbí, řekněte o něm přátelům, sdílejte a nebojte se ani ptát a komentovat. Rádi všechny dotazy zodpovíme.

Předem děkujeme za podporu!

Líbil se vám článek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *